Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2019

Gel mandian bidara arab kini berwajah baru!

Will update soon!

Charms brightening toner

Imej
CHARMS : BRIGHTENING TONER Brightening Toner CHARMS diformulasikan dari formula unggul Leanor yg dipatentkan hasil gabungan serat buluh dan tumbuhan rahsia yang kaya dengan vitamin dan mineral dalam membantu meningkatkan dua kali ganda hidrasi kulit. Diperkaya dgn AHA atau Glycolic Acid daripada ekstrak tebu membantu menanggalkan sel-sel kulit mati secara efektif sekaligus mencerahkan kulit dan memudarkan jeragat. Paling digemari, Hyaluronic Acid di dalam brightening toner ini merupakan molekul semulajadi yang berperanan mengekalkan hidrasi dan lembapan sekaligus melambatkan penuaan dan mengecilkan pori. Pastikan fungsinya betul2 seiring dgn ingredientsnya.. Jika toner itu fungsinya mencerahkan dan melembabkan, apakah bahan2nya? Dan kesesuaiannya dgn kulit kita. Toner berfungsi mengembalikan semula kelembapan kulit setelah dicuci bersih oleh Cleanser..dan membuang lebihan kekotoran serta kulit mati yg bakal mengembalikan semula kecerahan kulit yg rosak akibat sinar UV.

Obsess Cosmetics Liquid Lipstick

🌹 OBSESS COSMETIC LIQUID LIPSTICK 🌹 Nak Lipmatte tahan lama??? Lipmatte tak melekat kat cawan??? Obsess jawapannya.... Cantik sambil merawat.. mempunyai 7 kod yang berbeza , memang cantik !!! πŸ’‹ BANDUNG πŸ’‹ BUNGA πŸ’‹ CARROT πŸ’‹ DODOL πŸ’‹ KATIRA πŸ’‹ RIBENA πŸ’‹ SIRAP 🌹 KEBAIKAN OBSESS COSMETIC LIQUID LIPSTICK 🌹 πŸ’„Original HQ πŸ’„Tahan Lama πŸ’„Tidak melekat pada gelas πŸ’„Bibir tak akan mengelupas dan jadi pecah2 πŸ’„Tidak Melekit πŸ’„Kegilaan ramai Makeup artist πŸ’„Dijamin Halal πŸ’„Lulus KKM πŸ’„Mengandungi Vitamin E & Argan oil

Shalicious BB Cushion

πŸ’‹ SHALICIOUS BB CUSHION πŸ’‹ Flawless merecikss dengan Shalicious bb cushion πŸ’• Sekali pakai terus hilang parut² cela yang mana dok bertempek kat muka tu kan. Dahla merawat pulak tu. Berbaloi-baloi beli. Tak rugi sebab bb cushion ni boleh tahan sampai 3 bulan ! πŸ˜‰ wah bb cushion shalicious mai dah πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€— ada dua kod tau 1) LIGHT BEIGE 2) MEDIUM BEIGE semua kulit boleh tau termasuk kulit sensitif πŸ‘ KEBAIKAN : >> Tidak melekit dan kulit kekal lembut sepanjang hari >> hadir dengan spf35++ melindungi dari sinaran uv >> mengembalikan keremajaan dan kelembapan wajah >> membantu menyamar cela , pori besar dan parut jerawat . πŸ‘‰πŸ» Jika berminat boleh pm kami πŸ˜‰ Admin 1 : www.wasap.my/601155270706 Admin 2 : www.wasap.my/60176122830 Fb Messenger : http://bit.ly/2yjA2ks . Lokasi kami??? . BEST BUY BEAUTY ENT N0 26 JLN SERANGKAI 18 , TMN BUKIT DAHLIA 81700 PASIR GUDANG JHR . Waktu Operasi : Isnin - Jumaat (9am - 7pm) Ahad (9.00am - 6.00

Shalicious beauty secret

Beauty secret adalah makanan tambahan yang diformulasikan dengan -kolagen -grape seed extract -strawberi -roselle -vitamin c d engan campuran rasa yang enak dan mudah diserap oleh sistem badan. pengambilan ini dapat membantu menambahkan serta menggantikan kolagen semulajadi badan yang telah hilang disebabkan faktor usia. kombinasi kolagen dan antioksidan daripada grape seed extract, strawberi,roselle dan vitamin c memberikan anti-penuaan mengekalkan struktur dan kesihatan kulit serta merawat lingkaran hitam bawah mata. pengambilan Beauty Secret setiap hari secara konsisten dapat mengembalikan keanjalan kulit,mencerahkan kulit dengan menghalang pigmentasi,kemunculan jeragat dan meratakan warna kulit. Jadi kulit akan kelihatan lebih muda ,gebu,lembab dan cantik berseri. 🌹SHALICIOUS BEAUTY SECRET (100 GRAM) 🌹 KANDUNGAN SHALICIOUS BEAUTY SECRET :) πŸ’ Collagen πŸ’ Ekstrak Biji Anggur πŸ’ Strawberry πŸ’ Vitamin c KEISTIMEWAAN BEAUTY SECRET by SHALICIOUS πŸ’ Kulit akan

Masker ginseng

MASKER GINSENG . GINSENG MASKER MERUPAKAN PRODUCT MASK PERTAMA YANG DI HASILKAN DARIPADA 100% HERBA CINA TULEN. . Anda ada masalah seperti dibawah? 🌷 Kulit kusam/gelap 🌷 Jeragat 🌷 Jerawat 🌷 Bekas jerawat 🌷 Bintik-bintik hitam 🌷 Bintik-bintik putih 🌷 Liang pori terbuka 🌷 Kulit kasar 🌷 Banyak kedutan @ garis2 halus 🌷 Kulit berminyak 🌷 Kulit kering . Maka tanpa ragu-ragu anda perlu cuba Masker Ginseng. Anda akan nmpak hasil yg jelas walaupun baru guna 1/2 botol 😍 . Masker Ginseng penyelesaian untuk semua masalah anda. Telah terbukti ginseng sebagai perawatan kulit yg sangat berkesan & selamat digunakan. . Hanya 1 produk untuk semua masalah anda yg membelenggu selama ni. Berbaloi & sangat menjimatkan 😍 . MANFAAT GINSENG UNTUK KULIT ANDA . . 🌷 Tahan 2-3 bulan 🌷 Bahan yang digunakan 100% selamat.(GINSENG &MADU) 🌷 Bebas HYDROQUINONE, PARABEN, MERCURY ,3 IN 1 ( blackhead & whitehead,jeragat,jerawat) 🌷 Boleh digunakan di muka dan celahan gelap. 🌷 Mengandung

khasiat terapi lampu garam bukit mewangi by aura rezeki

Imej
Khasiat Terapi Lampu Garam Bukit MEWANGI by Aura Rezeki Menstabilkan & mempertingkatkan kualiti udara. Membantu mengurangkan sebahagian besar bakteria dalam udara. Mengurangkan tekanan serta keletihan kronik. Menghilangkan pening & migraine. Memberikan ketenangan di dalam kawasan rumah @ pejabat. Menjadikan tidur anda lebih lena serta segar apabila bangun dari tidur. Fikiran menjadi lebih fokus terutama bila melakukan ulangkaji (anak-anak) Membebaskan segala ancaman radiasi radioaktif yang dikeluarkan oleh peralatan letrik. *Selamat digunakan di Tepi Katil, Pejabat, Bilik Bacaan, Ruang Rehat @ Ruang tamu, Feng shui* Tips Penjagaan Lampu Garam Mewangi Aura Rezeki Garam Bukit akan basah atau mineral keluar (cair) pada waktu sejuk dan akan kering apabila pada suhu panas Untuk mengelakkan mineral keluar atau cair sebaiknya lampu sentiasa di pasang sekurangnya pada waktu malam atau siang mengikut kehendak anda Sekiranya lampu tidak dipasang atau anda oustation

senarai rangkaian produk aura rezeki by jm miswan

will update soon!

manfaat garam assyifa' aura rezeki

Imej
AURA BUKAN SEKADAR CANTIK, MALAH LEBIH DARI CANTIK NAK TAHU? Apa yang anda tahu tentang AURA? Aura atau NUR adalah getaran yang dikaitkan dgn gelombang elektromagnet pada frekuensi tertentu yang berlegar di sekeliling tubuh manusia.  Kesan gelombang ini hanya boleh dilihat dgn pandangan fizikal mereka yang banyak aura dan getaran positif. Tubuh badan manusia dicipta oleh Allah dengan teliti dan hebat. Tenaga dlm tubuh manusia mengalir melalui tulang belakang bermula dari kelenjar pineal di atas kepala hingga ke tulang sulbi di bhgian hujung tulang belakang. Seterusnya membentuk lingkaran atau magnet. Ianya berpusing tanpa henti dan membentuk medan ekektronik atau AURA. Lingkaran tenaga memastikan kita berada di dalam perlindungan tenaga yg baik.. Bila semakin kuat dan besar tenaga dalaman seseorang itu, tenaga minda meningkat, prestasi dan potensi diri juga akan meningkat. Keletihan, kekurangan tenaga, kemurungan, fikiran negatif, kelemahan sistem tenaga, tuntutan kerja, m

nafura honey bee venom perfect essential toner

Imej
HONEY BEE VENOM PERFECT ESSENTIAL TONER Berita baik untuk peminat honey bee venom. Sekarang dah ada toner tau. Bagus untuk yang ada masalah kulit kusam. Penggunaan 2 kali sehari secara konsisten boleh mencuci segala kekotoran daki diwajah anda. KANDUNGAN TONER HONEY BEE VENOM:  Honey Bee venom  Propolis dan Royal Jelly  Ekstrak Camellia Sinensis  Centella Asiatica  Origanum Majorana ekstrak daun dan HA.  Toner berbisa dan berkesan daripada Honey Bee Venom yang mengandungi ekstak lebah, 40 jenis bahan semula jadi dan Asid hyaluronik ni?  KELEBIHAN TONER HONEY BEE NAFURA:  Melembapkan kulit Perlindungan kulit Membersihkan pori & mengecilkan pori-pori yang terbuka  Mengeluarkan sel kulit mati & dapat membuang saki baki kotoran dan solekan yang tertinggal.  Niacinamide di dalamnya, yang bertindak sebagai ejen pencerah semula jadi  Membantu menghapuskan kekotoran dan membantu dalam penyembuhan kulit.  Dengan resapan cepat dalam semini

Jus jamu mutyara modern day jamu by tya arifin

Imej
JUS JAMU MUTYARA Jus Jamu Mutyara adalah jamu asli dari Indonesia. Ia diperbuat dari ramuan asli herba warisan turun temurun by Tya Ariffin. Boleh diamalkan seawal usia anak dara lagi untuk kesihatan dan awet muda sentiasa inshaAllah. Ibu-ibu moden jom amalkan jamu mutyara ni. Bagi mengurangkan rasa pahit Jamu tersebut telah di 'Modern' kan dengan penambahan makanan sunnah seperti Madu, Delima, Kurma, Etc. KHASIAT JUS JAMU MUTYARA Memanaskan badan Merawat luka dalaman selepas bersalin Mengecutkan rahim/ peranakan Membuang angin Memulihkan tenaga Membantu melawaskan pembuangan Membantu meningkatkan haemoglobin/ sel darah merah Anti bakteria/ merawat kegatalan Membantu merawat kulit/ jerawat/ darah kotor Melancarkan kitaran haid Masalah senggugut akan pulih dan masalah keputihan Menghilangkan bau/ peluh yg tidak sihat Anti penuan/ awet muda Membantu menambah susu badan Membantu proses detoksifikasi dan menurunkan berat badan Membantu menganjalkan asse

Tenadel eye serum kesan sepantas 7 hari!

Imej
Kenapa Kita Perlu Guna Serum Mata? Mata lebih daripada sekadar tingkap untuk jiwa kita. Sebagai satu bahagian kulit yang nipis dan paling sensitif di badan kita, kawasan mata juga merupakan yang pertama menunjukkan tanda-tanda penuaan dan tekanan. Sesetengah orang berfikir serum mata bukanlah satu produk penjagaan kulit yang penting untuk dimiliki, dan memandai dengan hanya menggunakan krim malam yang ada manfaat tambahan untuk kawasan mata. Tetapi, kita lupa bahawa bahagian mata adalah kulit yang sangat nipis dan sensitif berbanding kulit muka. Jadi, ia perlukan rawatan atau produk yang khusus untuk membantu mengatasi masalah bahagian mata seperti sembab, lingkaran hitam, garis halus, kedutan dan lain-lain. Kenapa kita memerlukan serum khas untuk mata? “Serum mata boleh digunakan untuk pelbagai sebab”, kata ahli dermatologi dan pengajar klinikal yang diperakui oleh lembaga di University of Southern California Tsippora Shainhouse, M.D., F.A.A.D. "Ini termasuk pelem