SISFEL Felinna Hot Lotion pengganti INCHLOSS?



Felinna Hot Lotion diformulasikan khas dengan fungsi utama untuk membakar lemak berlebihan dan mengurangkan berat badan. Hot Lotion ini juga dapat memberi kesegaran kepada badan, melicinkan dan memberi kelembutan kepada kulit dengan penggunaan setiap hari. Felinna Hot Lotion juga boleh digunakan untuk kegunaan harian.



Kelebihan Felinna Hot Lotion

  1. Membakar lemak dan mengurangkan berat badan/kurus
  2. Mengekalkan kelembapan kulit
  3. Mengurangkan kesan-kesan garis regangan pada kulit
  4. Melembut dan menghaluskan kulit
  5. Mengurangkan pembentukan selulit
  6. Mencegah penuaan kulit
  7. Menyamaratakan tona kulit

Nak kurus?



Bahan-bahan/kandungan utama
  • Aqua
  • Cyclopentasiloxane
  • Cetyl Alcohol
  • Butyrospermum Parkii (shea) butter - kacang shea
  • Cetearyl Alcohol
  • Ceteth-20
  • Zingiber Zerumbet Extract - lempuyang gajah
  • Fragrance
  • Capsaicin
  • Olea Europaea (Olive) Fruit Oil - Buah Zaitun
  • Stearic Acid
  • Pelargonic Acid Vanillylamide
  • Phenoxyethanol Triethylene Glycol
  • Menthol
  • Globularia Cordifolia Callus  Culture Extract

AQUA
Aqua adalah air mineral yang sangat tipikal dengan rasa segar dan dimakan oleh ramai orang. Menurut sumber FDA (Pentadbiran Dadah Makanan), air mineral yang berasal dari air semulajadi mesti disahkan di makmal untuk menilai paras mineral dan garam semulajadi. Air mineral dari bawah tanah mesti diproses dengan proses geologi dan semua sumber air mesti dilindungi secara fizikal.

CYCLOPENTASILOXANE
Dalam produk kecantikan, cyclopentasiloxane sebahagian besarnya digunakan sebagai satu perapi, ejen penghantaran, pelincir dan pelarut. Seperti semua silicones lain, ramuan ini mempunyai satu kebendaliran unik yang membuatnya dengan mudah boleh disebarkan. Bila digunakan ke atas kulit dan rambut, ia memberi perasaan sutera dan lincir kepada sentuhan dan bertindak satu hindar air sederhana dengan membentuk satu halangan perlindungan di kulit. Ia boleh juga mengisi garis halus dan kedut, memberi muka satu sementara "gemuk" pandangan.

Keupayaannya akan memberi satu pandangan basah dan sutera membuat ia satu calon yang ideal dalam produk-produk rambut, kedua-dua yang membilas dan tidak menanggalkan. Ia berguna terutamanya dalam perapi rambut kerana ia memberikan satu rasa sutera tanpa membebani rambut dengan baki berminyak. Disebabkan oleh konsistensi kurus airnya, ia membantu menyampaikan silicones lebih berat juga terkandung di dalam satu produk; untuk tujuan ini, selalunya digunakan sempena dimetikon. Malah, sebagai satu silikone turun naik ia dengan cepat sejat menjadi udaraselepas menyampaikan nutrien kepada kulit dan rambut. Anda boleh kebanyakannya mencari ramuan ini dalam produk seperti asas, pelembap muka / losen, pewarna rambut, syampu / perapi, mereka gel, rawatan anti-mengeritingkan, pelindung, rawatan anti penuaan dan deodoran / antipeluh.


Langkah Keselamatan / Kesan Sampingan:


Manakala silicones seperti cyclopentasiloxane tidak nampaknya mempunyai kesan-kesan buruk di badan manusia, berdasarkan laporan EU dari 2015 (sumber), terdapat banyak kebimbangan mengenai kesan bahaya ia mungkin mempunyai di persekitaran(iaitu hidupan laut). Pihak-pihak berkuasa kawal selia Kanada telah membuat kesimpulan bahawa D5 bukan satu bahaya kepada persekitaran (sumber).


CETYL ALCOHOL
Bekerja sebagai emolien, pengemulsi, pelikat dan membawa ejen untuk bahan-bahan lain terkandung dalam satu penyelesaian kosmetik. Ia menyimpan minyak dan menyiram bahagian cat emulsi dari memisahkan , dan memberi produk kebolehrataan baik.
Sebagai satu agen pemekat dan bahan permukaan, ia membantu mengubah kelikatan dan meningkatkan keupayaan berbuih larutan akueus (iaitu syampu) dan bukan (iaitu losen) berair. Ia selalunya menyalahtafsirkan sebagai satu "alkohol" berkaitan dengan etil atau alkohol gosok, yang kedua-duanya boleh sangat mengeringkan kepada kulit. Perkara sebenar , malah, agak di hadapan, kerana setil alkohol terkenal untuk dengan berkesan keadaan dan melembutkan kulit dan rambut. 

Disebabkan oleh keupayaan pelbagai fungsinya, ramuan ini digunakan dalam pelbagai produk-produk penjagaan peribadi seperti pelembap, krim muka, syampu / perapi, rawatan anti penuaan, pewarna rambut, pelindung, pembersih dan gincu.


Langkah Keselamatan / Kesan Sampingan Setil Alkohol:


FDA termasuk setil alkohol di senarainya dibenarkan aditif makanan. EU Cosmetics Directive membenarkan ia diguna pakai di dalam kosmetik selagi ia berasal daripada kilang. CIR Expert Panel telah menaksir ramuan ini sebagai bukan memekakan, tidak toksik dan selamat untuk menggunakan dalam barangan kosmetik.

Meskipun pada kenyataannya CIR Expert Panel mengiktiraf ramuan ini sebagai bukan menjengkelkan, banyak pakar dermatologi mencadangkan bahawa individu dengan sensitif / kulit terengsa mengelaknya.


BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER)
Satu ramuan botani. Berasal daripada benih orang Afrika Shea Tree. Juga dikenali sebagai Shea mentega. Bertindak sebagai agen penyesuaian kulit dan kelikatan (ketebalan) bertambah ejen. Fungsinya sebagai satu perapi dermis ialah dua lipatan.

Pertama sekali, ia membantu mengekalkan kelembapan dan mengurangkan kehilangan air dengan membentuk satu halangan di permukaan kulit. Kedua, ia juga bekerja mengurangkan penampilantompok-tompok kasar dan kering emping di kulit. Banyak suka ramuan ini sebagai satu pelembap disebabkan oleh kandungan tak tersabunnya lemak bermaksud bahawa, tidak seperti minyak berlemak lain, ia tidak menjadi sabun apabila dalam kehadiranalkali kuat, maka mengekalkan keupayaan-keupayaan pelembapannya.


CETETH-20
Ceteth 20 digunakan dalam kosmetik dan produk kecantikan kerana kedua-dua emolien dan bahan permukaan. Sedikit maklumat tentang ramuan ini, tetapi ia dianggap untuk mempunyai penggunaan serba guna dan boleh telah melincirkan harta atau berkhidmat sebagai pelarut dalam formula. Bila digunakan sebagai emolien tradisional, PPG 5 Ceteth 20 mewujudkan satu perasaan sutera yang kering di kulit dan boleh mengurangkan kesan berminyak minyak dan petroleum. Ditemui dalam sebilangan besar formula penjagaan rambut, serta produk-produk penjagaan kulit seperti pelembap-pelembap dan pembersih.


ZINGIBER ZERUMBET (SPESIS HALIA)
Zingiber Zerumbet Extract dihasilkan dari tumbuhan Zingiber zerumbet yang merupakan satu spesies halia fungsi utama family.The untuk kegunaan sebagai satu anti-radang, untuk menekan generasi radikal bebas dan percambahan sel kanser diiringi oleh apoptosis, boleh digunakan dalam rawatan kanser, Leukemia , dan tumor. Zerumbet Ginger juga dikenali sebagai Awapuhi di Hawaii dan digunakan dalam masak-memasak untuk rasa, dalam rawatan bengkak-bengkak, ketegangan dan lebam sebagai demah, sebagai perebusan untuk menyelesaikan perut bermasalah, anestetik untuk sakit gigi, rawatan luka dan kudis , dan untuk tinea dan kurap. Ia boleh digunakan dalam suplemen kesihatan.

OLEA EUROPAEA (BUAH ZAITUN)
Pokok zaitun (Olea europaea L.) daun telah digunakan dengan meluas dalam ubat tradisional dalam orang Eropah dan negara-negara Mediterranean seperti Greece, Sepanyol, Itali, Perancis, Turki, Israel, Maghribi , dan Tunisia. Mereka telah digunakan dalam diet manusia sebagai satu petikan, satu teh herba , dan serbuk , dan mereka mengandungi banyak sebatian-sebatian yang berpotensi bioaktif yang mungkin mempunyai antioksidan, agen antihipertensi, antiatherogenic, anti-radang, hipoglisemia , dan ciri-ciri hypocholesterolemic.

Satu daripada sebatian-sebatian ini yang berpotensi bioaktif ialah secoiridoid oleuropein, yang dapat membentuk sehingga 6-9% daripada bahan kering dalam daun. Komponen-komponen bioaktif lain ditemui dalam daun-daun zaitun termasuk secoiridoids berkaitan, flavanoid , dan triterpenes. Bukti menyokong kesan-kesan yang berpotensi bermanfaat zaitun tidak menanggalkan kesihatan manusia dibentangkan dalam ulasan ringkas ini.



STEARIC ACID (VIT C)
Asid Stearik ialah satu asid lemak dijumpai kebanyakannya dalam derivatif binatang, tetapi dalam lemak sayuran juga. Digunakan dalam pelbagai jenis kosmetik dan produk-produk penjagaan peribadi, sebagai ramuan keharuman, bahan permukaan dan pengemulsi. Ia juga digunakan sebagai asas untuk pengeluaran bahan-bahan asid lemak lain yang mana digunakan sebagai emulsifers, emolien dan pelincir, berdasarkan CosmeticsInfo.org. Ia juga digunakan sebagai satu ramuan dalam lilin, plastik, pemakanan tambahan, pastel minyak , dan untuk melembutkan getah; ia satu ramuan kerap dalam sabun dibuat daripada minyak sayuran , dan digunakan untuk mengeraskan produk


NONIVAMIDA (LADA CILI)
Vanillyl Asid Pelargonik Amide (juga memanggil Nonivamida), satu sebatian organik ditemui dalam lada cili yang semula jadi. Ia seperti kapsaisin capsaicinoid semula jadi dari lada-lada cili dan biasanya digunakan dalam aditif makanan mewujudkan sensasi panas, walau dalam senjata semburan lada pertahanan diri dan sebagai satu alternatif kepada kapsaisin dalam produk perubatan untuk rawatan permukaan kesakitan.

MENTHOL (ESTRAK DAUN PUDINA)
Mentol merupakan sebatian organik yang diperbuat secara sintetik ataupun diperolehi daripada minyak-minyak pudina. Ia merupakan bahan berlilin dan berhamblur, berwarna jernih atau putih, yang berkeadaan pepejal pada suhu bilik dan mencair pada suhu melebihi suhu bilik.


GLOBULARIA CORDIFOLIA (POKOK DAISY GLOBE)
Berasal daripada Globularia Cordifolia, satu spesies pokok berbunga berasal dari gunung selatan Eropah dan pusat, Globularia Cordifolia Callus Culture Extract menyahtoksik kulit dengan menghapuskan protein-protein musnah dan lain menambah bahan-bahan buangan alam sekitar - fikirkannya sebagai satu pembersihan sepenuhnya untuk kulit anda. Ia juga menyediakan perlindungan dari tekanan oksida dengan itu mengurangkan kesan sel menua.

Jom kurus balik!


Cara Penggunaan
  1. Digunakan selepas mandi
  2. Goncangkan botol sebelum digunakan
  3. Picitkan lotion dan sapu ke bahagian kulit yang bermasalah setiap pagi dan malam dengan kuantiti yang sedikit serta urut secara perlahan

Kesan : panas dan sejuk (Dingin dan wangi)


Feedback Felinna INCHLOSS 2019













LAUNCHING TODAY!
RM 59.00 FREE POSTAGE


Fuh kakbell super duper excited ni nak jual killer produk. Siapa nak beli dan order siap-siap?



Wasap link kat sini ➤  http://djmbeautyherbs.wasap.my



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Herba Kurus Tradisi (HKT)

Beautywise Rejuvenating Set

Beloss XS - Produk Kurus + Putih Murah!

AG Cera | Suplemen Kurus, Sihat Dalaman dan Putihkan Kulit dengan Cepat!

Juzfit Dark Choco by Amyra Rosli

Jus jamu mutyara modern day jamu by tya arifin

Bubble Belly Oil

JAW White Egg Crystal Skin

Snowfitz Snowwhite (Kurus + Putih)

CPG Ququrosefit