Forever Pomesteen Power : Minuman Tinggi Antioksidan dari 7 Jenis Buahan Berry

Forever Pomesteen Power

Nak kulit glowing, putih dan pinky pinky?
Nak hilangkan alahan ibu hamil?
Nak bayi berkulit cerah?


Kenapa FOREVER POMESTEEN?

Apa yang hebat sangat tentang POMESTEEN ni? Ianya minuman kesihatan berasaskan buah delima dan buah- buahan lain yangg sangat tinggi kandungan anti oksidan.

Apa yang antioksidan tu?

Sebatian yg mencegah kemusnahan tisu normal badan dari bahan radikal bebas, kimia, racun dan sebagainya.

7 jenis buahan yang kaya antioksidan di dalam pomesteen :
  1. Delima
  2. Pear
  3. Manggis
  4. Raspberi
  5. Beri hitam
  6. Beri biru
  7. Extrak anggur
  8. Aloe Vera Gel
Sejarah kandungan bahan dalam POMESTEEN POWER
  • Kajian di Jepun pada tahun 2004 menunjukkan buah delima mengandungi Phyto-estrogens yang boleh mengurangkan simptoms menopaus dan senggugut.
  • Oleh sebab itu, FOREVER POMESTEEN POWER terdiri daripada 7 jenis buah-buahan dari seluruh dunia dan ianya dicampurkan dalam 1 botol.
  • World Health Organization (WHO) menyatakan, untuk mendapatkan semua zat yang diperlukan oleh tubuh, kita disarankan mengambil 5 jenis buah-buahan pelbagai warna dalam hidangan kita setiap hari.
Banyak kan? Rasanya tak mampu nak makan setiap hari, harga buah berry sekarang boleh tahan! Minum 30ml pomesteen power dah cukup untuk keperluan zat sehari.

Kebaikan dan Khasiat POMESTEEN POWER
  • Mencantik dan merawat kulit dengan kepelbagaian vitamin. 
  • Melambatkan proses penuaan. Antioksidan yang terkandung di dalamnya membaiki sel2 yang rosak di dalam badan supaya proses penuaan dapat dilambatkan.
  • Untuk ibu hamil. Ia mengandungi potassium yang tinggi selain dari mineral-mineral lain seperti fosforus, kalsium, besi dan sodium, vitamin A, B1, B2, B3 dan C. Tindakbalas yang terhasil mengatur ekuilibrium air tubuh dan menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu hamil dan fetusnya). Kandungan potassium dan sodium yang bertindakbalas menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi dengan teratur. Kadar gula di dalam darah ibu hamil juga dapat dikurangkan. Ia juga amat baik untuk menghilangkan rasa letih otot dan serta menguatkan jantung.
  • Melambatkan proses menopaus
  • Mengurangkan senggugut semasa haid
  • Kandungan antioksidan yang tinggi dapat mengelakkan terjadinya pelbagai jenis kanser seperti kanser payudara, kanser rahim, kanser kelenjar prostat, dan sebagainya. Kajian di Wisconsin mendapati bahawa jus delima dapat menghindari terjadinya pembesaran sel kanser kulit. Kajian lain di university Chicago pula menemui jus delima yang ditapai dan minyak bijian delima dapat membantu mengelakkan kanser payudara.
  • Menyembuhkan penyakit buasir
  • Merawat keputihan kaum wanita
  • Jus delima yang terkandung di dalamnya sangat baik untuk jantung dan salur darah yang sempurna. Ia dapat merendahkan paras kolestrol dalam badan serta merendahkan tekanan darah punca darah tinggi.
  • Dengan ketinggian antioksidan di dalamnya, ia membantu menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri. Delima mengandungi flavonoids dan polyphenols yang tinggi antioksidan untuk melawan penyakit jantung dan kanser.
  • Mengurangkan risiko penyakit kencing manis. Kajian terbaru yang utama mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan berterusan dapat merendahkan kebarangkalian pengerasan pada arteri. Menurut pakar, dalam jus delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, di mana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan pengerasan pada arteri.

Sukatan dan Cara Pengambilan FOREVER POMESTEEN POWER

  • Boleh diambil untuk bayi seawal 6 bulan ke atas sehingga warga emas.
  • Dewasa 30ml (2 sudu besar) 8 pagi / 8 malam
  • Kanak - kanak 15ml (1 sudu besar) 8 pagi / 8 malam
  • Bayi 6 bulan 5ml (1 sudu teh) 8 pagi

Harga Forever Pomesteen Power (473ML)

RM90.00 (Biasa)
RM76.50 (Ahli)
RM58.50 (Agent)

Anda nak yang mana? 

PERTANYAAN / TEMPAHAN ?

Catatan popular daripada blog ini

Herba Kurus Tradisi (HKT)

Beautywise Rejuvenating Set

Beloss XS - Produk Kurus + Putih Murah!

AG Cera | Suplemen Kurus, Sihat Dalaman dan Putihkan Kulit dengan Cepat!

Juzfit Dark Choco by Amyra Rosli

Bubble Belly Oil

Jus jamu mutyara modern day jamu by tya arifin

JAW White Egg Crystal Skin

Women Desire Triple Advance (WDTA) - Krim Hormon Wanita

CPG Ququrosefit