Posts

Showing posts from July, 2015

MELECUN SCRUB - CHARCOAL COFFEE SCRUB NO 1 MALAYSIA

Image
Assalamualaikum. Kami dari team Melecun membawakan anda sebuah produk kecantikkan dan kesihatan yang mengandungi 100% bahan organik sesuai untuk semua jenis kulit .   Mengandungi 100% bahan organik yang terpilih dan sangat berkualiti. Maka tidak hairanlah hasilnya juga sangat menakjubkan. Lihat saja pada gambar-gambar testimoni yang sudah mencuba Melecun Scrub. PENGASAS DJM GROUP

MELECUN SCRUB - KEISTIMEWAAN CHARCOAL COFFEE SCRUB VERSI MALAYSIA

Image
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  In the name of Allah the Most Gracious and the Most Merciful ASSALAMUALAIKUM WBT Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pelanggan yang jelita dan tampan, Kami dari team Melecun membawakan anda sebuah produk kecantikkan dan kesihatan yang mengandungi 100% bahan organik sesuai untuk semua jenis kulit.  Berbeza dengan produk-produk kecantikkan di luar sana yang banyak mengandungi bahan kimia yang membahayakan kulit dan juga kesihatan Melecun Scrub diperbuat daripada biji kopi organik berkualiti tinggi , garam bukit dan serbuk arang organik .  Semestinya anda mahu kelihatan cantik secara semulajadi tanpa kelihatan seperti terlalu banyak menggunakan produk kecantikan yang menjadikan warna kulit anda kelihatan tidak semulajadi,bukan?  Dan anda juga mahu menghilangkan selulit, lemak-lemak degil yang berlipat-lipat di celahan badan anda tanpa mahu menelan pil-pil kurus yang membahayakan dan krim-krim pelangsingan yang memberi

Adeyna Perfume : Wangian Solat untuk Muslimah dan Muslimat

Image
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  In the name of Allah the Most Gracious and the Most Merciful  ASSALAMUALAIKUM WBT. Salam Marhaban ya Ramadhan Kini telah pun berada di pasaran, PERFUME HALAL 100% TANPA SETITIK ALKOHOL , boleh di bawa solat , 100% dari bunga-bungaan, TAHAN 1-2 HARI . Khusus di datangkan khas untuk para muslimin/wanita & muslimat/lelaki yang di rahmati ALLAH  ISLAM ITU INDAH ISLAM ITU BERSIH ISLAM ITU AMAN DAPATKAN SEGERA SEKARANG DENGAN HARGA PROMOSI SEMPENA AIDIL FITRI 2015 ------------------------------------------------------- A'ALAIKA ADEYNA ..... Hannan Al-Qudsey's Favorite Color , merah jambu anggun dan elegan :) CREATIVE IDEAS : ' Bukan sahaja boleh di gunakan untuk diri sendiri, tapi juga boleh dijadikan door gifts, hantaran pertunangan atau perkahwinan , hadiah kepada insan tersayang. ETC ' Harga yang sangat berpatutan & mampu milik setiap muslim. Produk ADEYNA ini t

Pentingnya wap muka sebelum memakai mask

Image
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  In the name of Allah the Most Gracious and the Most Merciful ASSALAMUALAIKUM WBT Ramai yang tanya, macam mana nak bagi semua whitehead / blackhead melekat dekat DIANZ FLORAL MASK . Meh nak bagi tips. 1. Letak air panas dalam mangkuk. Letak setengah sahaja. 2. Basuh muka bersih-bersih. 3. Ambil tuala/kain, serkup kepala macam dalam gambar tu. 4. Talakan muka ke arah air panas (jangan celup muka, kang melecur). 5. Buat sampai dah rasa pori-pori kat muka dah terbuka. Masa tu muka akan rasa macam kembang je. 6. Lap muka dengan tuala/kain. 7. Sapu Floral Mask. Tunggu sampai kering. 8. Cabut mask dan anda akan tengok banyak whitehead dan blackhead yang tersangkut. Tak caya lagi? Cubalah dulu darling... Pasti hasilnya seperti ini.. ************************************************* ************************************************* ************************************************* ******************

Kesalahan yang sering dilakukuan ketika mencuci wajah

Image
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  In the name of Allah the Most Gracious and the Most Merciful ASSALAMUALAIKUM WBT.    Mencuci wajah adalah hal yang kita lakukan sehari-hari. Sepertinya cukup mudah untuk dilakukan. Tetapi nyatanya, masih banyak orang yang melakukan kesalahan ketika mencuci wajah. Kesalahan-kesalahan yang dilakukan memang terlihat kecil. Tetapi impaknya pada wajah dalam jangka panjang tak boleh diremehkan. Apa saja kesalahan yang sering dilakukan saat mencuci wajah? Ini dia daftarnya, seperti dilansir oleh Boldsky. 1. Memilih produk yang salah Jangan memilih produk berdasarkan harga atau seringnya produk tersebut muncul di iklan. Harga mahal tak menjamin produk tersebut cocok untuk kulit wajah kalian. Sebelum memilih produk yang benar, kalian harus mengenali tipe kulit wajah sendiri. Jika mungkin pilih juga produk yang terbuat dari bahan alami. 2. Menggunakan air hangat Ketika mandi dengan air hangat, jangan dengan mudah mencuci muka dengan air h

Makanan sihat saat berbuka puasa

Image
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  In the name of Allah the Most Gracious and the Most Merciful ASSALAMUALAIKUM WBT.  Saat berpuasa, umat Islam memang diwajibkan untuk tidak makan mulai terbit fajar hingga terbenam matahari. Mengurangi makan saat berpuasa bukan berarti Anda harus mengurangi kualitas makanan. Saat berbuka, pastikan Anda mendapatkan nutrisi yang Anda butuhkan dalam sehari. Unmaclinic.com menyarankan Anda untuk mengonsumsi lima makanan sehat ini saat berbuka. 1. Kurma Kurma memiliki kandungan glukosa dan fruktosa, serta kandungan kalium yang sangat tinggi (hampir 64% lebih banyak dari pisang). Tak hanya itu, kurma juga mengandung beta-D-glukan, serat larut yang sangat bagus untuk kesehatan. Bagi Anda yang sedang berdiet, kurma akan meningkatkan perasaan kenyang, sehingga Anda tak perlu khawatir akan makan berlebihan. 2. Madu asli Madu mengandung banyak phytochemical dan flavonoid yang bagus untuk meningkatkan kesehatan. Tak hanya itu, madu jug

Kopi vs Teh, mana yang lebih sihat?

Image
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  In the name of Allah the Most Gracious and the Most Merciful ASSALAMUALAIKUM WBT. Kopi Vs Teh, mana yang lebih sihat? Kopi sering kali dianggap sebagai ubat ngantuk dan sakit kepala. Selain kopi, teh juga sama popularnya dengan minuman berwarna hitam itu. Namun, bila dibandingkan, kira-kira lebih sihat mana ya, kopi atau teh? Mengenal lagenda kopi dan teh Menurut legenda, teh pertama kali ditemukan oleh Kaisar China di 2737 SM ketika dia memasak air di bawah sebuah pohon. Ketika daun pohon itu tak sengaja jatuh ke dalam air yang telah mendidih, dia mencuba minum dan merasa terkejut dengan rasanya yang nikmat. Teh pun kemudian menjadi popular di kalangan keturunan dan pendeta di China dan Jepang. Minum teh juga diyakini bisa membuat tubuh tetap terjaga dan membantu dalam bermeditasi. Sementara itu, kopi diyakini berasal dari sebuah dataran tinggi di Ethiopia. Menurut lagenda, seorang gembala kambing bernama Kaldi melihat ternak

Garcicut Cambogia : Maintain kurus walau anak sudah tiga!

Image
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Jus GC telah mendapat reccomendation dari pakar kesihatan USA, Dr. Oz di mana beliau berjaya membongkar rahsia wanita barat kekalkan berat badan ideal. Apa kelebihannya Jus GC ni??? Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal Menaikkan kadar metabolisma dan pembakaran kalori Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal Membakar lemak berlebihan dengan pantas Mengawal berat badan dengan mudah                                                                               Kebanyakan testimoni yang diterima, kesan juice pembakar lemak kami boleh dirasai hanya dengan sekali penggunaan.  Selera makan berkurangan, bahagian yang berlemak terasa panas, berpeluh lebih banyak dari biasa kerana semasa proses bakar lemak, ia akan dikeluarkan melalui peluh, dan banyak lagi... KALAU BAHASA MELAYU KAMPUNG GARCINIA DIPANGGIL  ASAM KEP