Posts

Showing posts from June, 2015

Kebaikan memakai toner

Image
Assalamualaikum wbt. Pentingkah penggunaan toner pada wajah? Saya terima banyak sangat pertanyaan macam mana nak bagi muka sentiasa glow walaupun tanpa make up, glowing from the inside. Sebenar-benarnya nak cantik tak perlu beli produk pun. Buat sendiri pun boleh.  " If anda rajin, semuanya jadi " Khas untuk orang yang rajin macam saya "cehh, DIY toner sangat senang. Bahan-bahannya adalah:  1) Air Suling 2) Minyak Zaitun Dara (Virgin Olive Oil) Cara membuat DIY toner : Mix kan semua bahan tu, goncang-goncangkan dan SIAP! bukan susah pun. Kalau tak ada Minyak Zaitun boleh ganti kan dengan Virgin Coconut Oil. Selain itu toner buatan sendiri ni boleh digunakan sebagai 'makup remover', 2 in 1, jimat duit. " Nak cantik muka licin halus mulus pakai toner, wajib. " KEBAIKAN MEMAKAI TONER : 1) Imbang PH kulit   Setiap sabun ada PH yang berbeza-beza, Sebab itulah adanya banyak jenis sabun. Sabun cuci baju, sabun bad

Bella Sinus Cure : Rawatan resdung 7 hari

Image
BELLA FORMULA :  "  SINUS CARE RAWATAN RESDUNG TERBAIK " Promosi Terbaru Bella Formula Sinus Cure Extra 10 biji Terbaru di pasaran.. Diformulasi untuk rawatan resdung/sinus dalam masa 7 hari! Dapatkan rawatan awal sebelum masalah menjadi lebih kronik, tanpa pembedahan, tanpa kesakitan. 100% selamat dan insyaallah berkesan tanpa kesan sampingan. No. Kelulusan KKM : MAL06121075T ADAKAH ANDA ALAMI GEJALA BERIKUT?? Hidung tersumbat  Lendir selalu keluar daripada hidung dan tekak Muka berasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata Sakit tekak berpanjangan dan berulang-ulang Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat gejala di atas Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya. Hidung berair Rasa sakit di sekitar pipi dan bahagian atas gigi yang biasanya disebabkan jangkitan pada Maxillary sinus. Sakit di bahagian dahi, di atas kening yang berkemungkinan disebabkan jangkitan dan keradangan di

Perapat 'Miss V' [Confirm Rapat, Percayalah]

Image
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  One of the sharer pengguna ' PERAPAT VEE ' ni by Bunga Querida hai semua. bunga nak share untuk para wanita yang dah berkahwin khususnya , ( yang belum kahwin pon boleh je untuk merawat keputihan ).  bila kita dah kawen ni, semestinya kita kena jaga MISS "WANITA" kita supaya dalam keadaan rapat, seperti kita masa anak dara dulu kan..tak semestinya muka je kena jaga ok.. "MISS WANITA " pon kena jaga. sangat penting lagi-lagi untuk suami kita jugak kan.. :)  lagi-lagi yang dah beranak pinak tu .. WAJIB PAKAI NI!! KETATKAN KEMBALI!  macam yang korang sedia maklum, bunga hanya akan share barang yang bunga sendiri dah pakai dan bagus, dan berkesan sahaja bunga akan share . jadi bunga akui yang bunga sendiri sudah mencubanya dan hasilnya sangat sangat top top meletop. nak cakap lebih2 tak boleh. malu pulak :')  series, dalam masa 5 minit , MISS "WANITA" tu akan kem